Shelther praktijk Shiatsu en Therapie Traditionele Chinese Geneeskunde

Je lijf je leven

Vrouw zijn

Schoonheid is iets wat binnenin leeft...

 net als de vrouw in ons wezen....

Aan ons haar lief te hebben

(Bron: Naturalfeelings.nl)

 

Het liefst ga je natuurlijk altijd dansend door het leven, gelukkig en één met je lichaam. Maar soms zijn hormonen spelbrekers en voel je je minder goed. Je hebt een uniek lijf die het soms zwaar te verduren heeft. Menstruatie, zwangerschap, bevalling en overgang kunnen veel vrouwspecifieke klachten geven. Shiatsu kan je hierbij een prettige ondersteuning geven.

 

Menstruatie

Tijdens de menstruatie kunnen er problemen ontstaan zoals: niet op gang willen komen van de menstruatie, veel pijn, te veel bloedverlies, enz. Volgens de traditionele chinese geneeskunde ontstaat dit alles door een gebrek aan stroming van energie en kan Shiatsu massage voor een oplossing zorgen. Klik hier voor de chinese filosofie.

 

Zwangerschap

De zwangerschap kan veel van je lichaam eisen. Een Shiatsu massage is een weldaad voor je lijf en daardoor ook voor je baby!

 

Stuitligging
Bij een stuitligging kan het gebruik van een moxa stick helpen. De stick wordt bij een punt van de kleine teen gehouden. Hierdoor wordt de energie gestimuleerd in het kleine bekken van de zwangere vrouw daar waar de baarmoeder ligt. Het voelt als een behaaglijke warmte. De baby voelt deze aangename warmte en wordt beweeglijker, wil misschien wel dichter bij die mooie energie zijn, waardoor hij/zij spontaan kan gaan draaien.

 

Na de bevalling

Na de bevalling kan Shiatsu helpen bij een evenwichtig herstel. De baby mag mee. Jullie zijn immers energetisch nog één.

 

Menopauze

De overgang mag dan een natuurlijk proces zijn, voor veel vrouwen gaat het met behoorlijk wat ongemakken gepaard. Vroeg of laat krijgen alle vrouwen te maken met de menopauze. Rond het 52e jaar - of vroeger - krijgen de meeste vrouwen in meer of mindere mate last van de zogenaamde 'overgangsklachten'. Opvliegers, stemmingswisselingen, depressieve gevoelens, nachtelijk zweten, slapeloosheid, libidoverlies, gewichtstoename, slecht geheugen en slechte concentratie, vaginale droogte, pijn bij het vrijen, urinaire klachten en overmatige transpiratie zijn een greep uit de lange lijst van klachten die er allemaal bij kunnen horen. Je hebt misschien al opgemerkt dat stress de klachten kunnen verergeren.

Met een ontspannende Shiatsu massage is e.e.a. goed te verhelpen of te ondersteunen.

 

Urineverlies

De stromingen van energie in het lichaam hebben ieder hun eigen richting. Doordat de energie zwak is van de omhoog gerichte energie kan er urineverlies ontstaan. Shiatsu massage kan de opwaartse energiestroming versterken waardoor het probleem verholpen wordt.
 

Op de hoogte blijven, inspiratie, tips?
Leimuiden ligt in de directe omgeving van:
Nieuw Vennep, Hoofddorp, Rijnsaterwoude, Kudelstaart, Alphen aan den Rijn, Lisse, Hillegom, Roelofarendsveen, Woubrugge, Sassenheim, Aalsmeer, Uithoorn, Langeraar en Ter Aar.

Zie Shiatsu therapie Leimuiden, contact en route

vrouw zijn