shelther shiatsu massage therapie leimuiden chinese geneeskunde

Je lijf je leven

Shiatsu massage  

Shiatsu is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde.

In ons lichaam is naast ons anatomisch systeem, zoals de spieren en botten in jouw lichaam, het energie-systeem minstens zo belangrijk.

 

Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde draait alles om de stroming van onze levensenergie (Qi) door het energie-systeem, de zogeheten meridianen.  Elk orgaan is gekoppeld aan een meridiaan en voedt deze met Qi. Ook houden de organen elkaar energetisch in balans doordat ze elkaar voeden en controleren.

 

Door bijvoorbeeld stress, invloeden van buitenaf of lichamelijke conditie wordt het orgaansysteem extra belast en daardoor uit balans gebracht. Dit heeft altijd invloed op de meridianen en dus ook op het energetisch systeem. De energie stroomt niet meer met de kracht waarop het zou moeten.  Daardoor wordt een blokkering in de meridianen gevormd en zo kunnen allerlei klachten ontstaan.


Door het uitoefenen van druk op de meridianen en/of door middel van strekkingen (Thaise Yoga Massage) wordt
de werking van de organen aangesproken. Hierdoor kan de Qi weer vrijuit stromen waardoor lichaam en geest in balans komen.


Shiatsu massage heeft een helende werking en helpt innerlijke krachten te hervinden en geeft zo een gevoel van geestelijk en lichamelijk welbehagen.

 

De massage behandeling vindt plaats in een sfeer van geborgenheid en vertrouwen.

 

Draag het liefst gemakkelijk zittende kleding, het is namelijk in de meeste gevallen niet nodig om de kleding uit te trekken.


Op de hoogte blijven, inspiratie, tips?

Leimuiden ligt in de directe omgeving van:
Nieuw Vennep, Hoofddorp, Rijnsaterwoude, Kudelstaart, Alphen aan den Rijn, Lisse, Hillegom, Roelofarendsveen, Woubrugge, Sassenheim, Aalsmeer, Leiden, Uithoorn, Langeraar en Ter Aar.

Zie Shiatsu massage therapie Leimuiden, contact en route
alternatieve geneeswijze