Shelther praktijk Shiatsu Therapie. Moxa, plumblossom en cupping

Je lijf je leven

Moxa , plumblossom en cupping

Moxa  

Moxa is een waardevolle aanvulling op shiatsu massage. Moxa wordt voornamelijk gemaakt van gedroogd bijvoetskruid wat is samengeperst tot een stick. Daarnaast kunnen er ook andere kruiden in verwerkt zijn zoals o.a.: gember, peper, kaneel, anijs en knoflook. Het gebruik van Moxa is een eeuwenoude techniek waarbij de moxastick wordt aangestoken totdat het gloeit. Het gloeiende eind van de moxa-stick wordt een korte tijd bij een bepaald punt van het lichaam gehouden. De warmte en werkzame bestanddelen dringen diep in de huid en de spieren door. Daardoor neemt de energie toe, wordt kou verdreven en worden stagnaties opgelost.

 

Plumblossom naaldjes

De "pruimenbloesemnaald" (plumblossom) is een hamertje met kleine naaldjes waarmee je minuscule kleine gaatjes in de huid brengt. Hierdoor wordt de vastzittende energie verwijderd. Ook wordt de plumblossen gebruikt op bepaalde meridianen om stagnatie te verwijderen.

 

Cupping

Het zetten van zogenaamde koppen is een techniek waarbij een kleine vacuümstolp op de huid wordt geplaatst. Hierdoor worden stagnaties in de spieren of huid opgeheven. Door de zuigkracht die onstaat door het vacuüm wordt er energie naar boven getrokken waardoor de vastgezette en verstoorde energie via de porien uit het lichaam wordt gedrukt.

Op de hoogte blijven, inspiratie, tips?

Leimuiden ligt in de directe omgeving van:
Nieuw Vennep, Hoofddorp, Rijnsaterwoude, Kudelstaart, Alphen aan den Rijn, Lisse, Hillegom, Roelofarendsveen, Woubrugge, Sassenheim, Aalsmeer, Uithoorn, Langeraar en Ter Aar.

Zie Shiatsu therapie Leimuiden, contact en route.