Shelther Shiatsu Therapie leimuiden oorkaarsen en oorkaars therapie

Je lijf je leven

Oorkaarsen

Het gebruik van oorkaarsen komt voort uit de traditionele indiaanse geneeskunst en wordt daar waarschijnlijk al eeuwen bij allerlei klachten toegepast.

 

Een holle kaars wordt in het oor geplaatst en aangestoken, waardoor er warmte in de gehoorgang komt. Die warmte activeert de bloedsomloop in het oor en stimuleert de afvoer van afvalstoffen. Bovendien vermindert het gebruik van oorkaarsen de druk in het hoofd bij onder andere hoofdpijn, verkoudheid en ontstekingen van de holtes.

 

Door de holle oorkaars kan de rook die vrijkomt in het oor tot diep in de gehoorgang zijn weldadige en genezende warmte afgeven.

De bijenwas werkt daarbij verzachtend op het gehele oorgebied. Bovendien activeert het gebruik van de oorkaars de vele acupunctuurpunten die in de gehoorgang liggen en normaal onbereikbaar zijn.

 

Om een evenwichtig resultaat te krijgen worden altijd beide oren behandeld. Tijdens de behandeling voelt u meteen de aangenaam ontspannende werking van de vrijkomende warmte. Het zacht knisperende geluid wat vaak wordt ervaren als het ruisen van de wind, het geluid van de zee of een knapperend haardvuur geeft u bovendien een zeer rustgevend gevoel. Oorkaarsen kunnen daarom ook bijzonder goed gebruikt worden bij stress en spanningen.

 

Als de oorkaars is opgebrand, wat ongeveer 15 minuten duurt, wordt het andere oor behandeld.

Voorafgaand aan de oorkaarsbehandeling worden de nek en schouders  met Shiatsu massage behandeld.


Op de hoogte blijven, inspiratie, tips?

Leimuiden ligt in de directe omgeving van:
Nieuw Vennep, Hoofddorp, Rijnsaterwoude, Kudelstaart, Alphen aan den Rijn, Lisse, Hillegom, Roelofarendsveen, Woubrugge, Sassenheim, Aalsmeer, Uithoorn, Langeraar en Ter Aar.

Zie Contact en Route shiatsu Leimuiden.